Ποιός είναι ο  Ηλίας Υφαντής;

Ο Ηλίας Υφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες. Είναι Καθηγητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου διετέλεσε Κοσμήτορας, και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης του Cyprus Marine and Maritime Institute. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Έργου του Ιωάννη Καποδίστρια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 και για δύο χρόνια ήταν Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης στο Δήμο Διονύσου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σχεδιάστηκαν και διοργανώθηκαν για πρώτη φορά πολλά δωρεάν προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα summer camps, το δημοτικό σπουδαστήριο, η δημιουργική απασχόληση για παιδιά δημοτικού, η επισιτιστική βοήθεια (ΤΕΒΑ), η διπλή πρωινή λεωφορειακή γραμμή για σπουδαστές, η κάρτα δημότη κλπ.

Είναι επικεφαλής της Δράσης Συν-Πολιτών για τη Διαφάνεια και τη Δημιουργία στο Διόνυσο, που είναι η τρίτη συνιστώσα της «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο».

Προεδρεύει της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Ναυτικών Επιστημών & Τεχνολογίας “Ναυσιβίος Χώρα” και είναι ιδρυτικό μέλος της “Εταιρείας Μελέτης Έργου του Ιωάννη Καποδίστρια”.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 και για δύο χρόνια ήταν Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης στο Δήμο Διονύσου.